Samen strijden tegen het coronavirus. Dat is nog niet iets dat overal is doorgedrongen, zo blijkt. Zo zijn belangrijke Britse instanties die zich richten op het maken van een vaccin het mikpunt van cyberaanvallen.

Volgens The Mail On Sunday zijn de aanvallen te herleiden naar Iran en Rusland. Het doel van de aanvallen zou zijn het achterhalen van informatie over hoe het Verenigd Koninkrijk het virus bestrijdt. De aanvallen zouden nog geen resultaat hebben gehad.

Aanvallen bestrijden

Het Britse Nationaal Cyber Security Centrum heeft afkeer uitgesproken tegen de aanvallen en zegt alles in het werk te stellen om te voorkomen dat ze in de toekomst wel geslaagde aanvallen uitvoeren. Naar verluidt hebben de Britse veiligheidsdiensten hier al eerder voor gewaarschuwd.

Tobias Ellwood (foto), voorzitter van het comite dat toezicht houdt op het ministerie van Defensie, is eveneens niet te spreken over de aanvallen. Hij stelt dat Groot-Brittannië „niet moet aarzelen om gepast wraak te nemen. De wereldwijde afleiding van Covid-19 biedt de perfecte oorlogsmist om cyberaanvallen uit te voeren. Vooral als de prijs van een vaccin hoog is.”

WHO

De Britse instanties zijn niet de eerste die in deze crisis onder vuur komen te liggen van de cybercrime. Eerder werden er al aanvallen gedecteerd op de WHO. Dat ging naar verluidt ook om Iraanse hackers.Source link

You must be logged in to post a comment.