Το να γνωρίζει μία επιχείρηση πώς και πού να ξοδέψει τα χρήματα του IT προϋπολογισμού της είναι πολύ σημαντικό. Οι επιχειρήσεις επενδύουν χρήματα στην κυβερνοάμυνα, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και άλλα κρίσιμα έργα. Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε χθες από την Spiceworks Ziff Davis εξετάζει πώς και πού σχεδιάζουν να δαπανήσουν οι επιχειρήσεις τον IT προϋπολογισμό τους το 2021.

Για την έκθεσή της, η Spiceworks Ziff Davis ερεύνησε 1.073 αγοραστές τεχνολογίας επιχειρήσεων σε όλη τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2020. Μία δύσκολη συνθήκη με την οποία έρχονται αντιμέτωπες οι επιχειρήσεις, είναι αδιαμφισβήτητα η πανδημία του COVID-19 που πλήττει χώρες σε όλο τον κόσμο. Έτσι, οι επιχειρήσεις καλούνται να βρουν τα απαιτούμενα χρήματα και να διαχειριστούν τον IT προϋπολογισμό τους με τέτοιον τρόπο, ώστε να υποστηρίξουν και να διασφαλίσουν το εργατικό δυναμικό που δουλεύει απομακρυσμένα. Πώς όμως θα το πετύχουν αυτό τη στιγμή που ελαχιστοποιούνται τα έσοδά τους ενόψει της πανδημίας και του επακόλουθου lockdown;

επιχειρήσεις

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η Spiceworks Ziff Davis, η αύξηση των IT προϋπολογισμών έχει επιβραδυνθεί σε σύγκριση με πέρυσι. Μεταξύ των ερωτηθέντων, το 33% δήλωσαν ότι σχεδιάζουν αύξηση των IT προϋπολογισμών για το 2021, παρουσιάζοντας όμως μείωση συγκριτικά με το 44% που είχαν πει το ίδιο για το 2020. Επιπλέον, περίπου το 17% των επιχειρήσεων αναμένουν μείωση του προϋπολογισμού τους το 2021. Την ίδια στιγμή, περίπου το 80% των επιχειρήσεων αναμένουν ότι ο προϋπολογισμός τους θα παραμείνει ίδιος ή θα αυξηθεί το επόμενο έτος.

Η παγκόσμια πανδημία και οι συνέπειές της θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις αποφάσεις που θα λάβουν οι επιχειρήσεις σχετικά με τον IT προϋπολογισμό τους. Πάνω από το 50% των επιχειρήσεων δήλωσαν ότι έχουν ως στόχο να διατηρήσουν τις ευέλικτες πολιτικές εργασίας τους, ενώ το 44% επιδιώκουν να αυξήσουν τα σχέδια ψηφιακού μετασχηματισμού τους.

IT προϋπολογισμός 2021

Άλλοι στόχοι που επισημαίνουν οι επιχειρήσεις για το 2021 είναι οι ακόλουθοι: 1) βελτίωση της ασφάλειας και της διακυβέρνησης, 2) ενίσχυση της κατάρτισης για την υποστήριξη των εργαζομένων που δουλεύουν απομακρυσμένα, 3) σύνδεση υπαλλήλων με χρήση ασφαλών και τυποποιημένων εργαλείων και 4) βελτίωση των σχεδίων αποκατάστασης καταστροφών για την κάλυψη περισσότερων σεναρίων.

Η αντικατάσταση μιας ξεπερασμένης IT υποδομής και η αντιμετώπιση ζητημάτων ασφάλειας θα είναι μεταξύ των βασικότερων παραγόντων που θα οδηγήσουν στην αύξηση του IT προϋπολογισμού. Άλλοι παράγοντες που οδηγούν σε μεγαλύτερους προϋπολογισμούς είναι οι εξής: 1) αυξημένη προτεραιότητα σε έργα IT, που αναφέρεται από το 45% των ερωτηθέντων, 2) αλλαγές στις επιχειρηματικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του COVID-19, που αναφέρεται από το 38% των ερωτηθέντων και 3) ανάγκη υποστήριξης του απομακρυσμένου εργατικού δυναμικού, που αναφέρεται από το 36% των ερωτηθέντων.

έρευνα για επιχειρήσεις και IT προϋπολογισμό 2021

Λόγω της μείωσης των εσόδων που επέφερε η υγειονομική κρίση, οι δαπάνες σε ορισμένους τομείς θα έρθουν σε δεύτερη μοίρα το 2021. Για παράδειγμα, πολλές επιχειρήσεις δεν σχεδιάζουν να προσλάβουν νέο εργατικό δυναμικό εν μέσω της πανδημίας. Επιπλέον, οι δαπάνες για αναδυόμενες τεχνολογίες αναμένεται να μειωθούν δραματικά, ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες θα επικεντρωθούν περισσότερο σε πρωτεύουσες και κρίσιμες ανάγκες και λιγότερο σε τεχνολογίες αιχμής. Το hardware θα συνεχίσει να παίρνει το μεγαλύτερο μέρος των IT προϋπολογισμών το επόμενο έτος, αλλά οι δαπάνες σε αυτήν την κατηγορία θα συνεχίσουν να μειώνονται, ενώ όλο και περισσότερες επιχειρήσεις επενδύουν στο cloud και τις διαχειριζόμενες υπηρεσίες.

Τέλος, ο Peter Tsai, ανώτερος αναλυτής τεχνολογίας στη Spiceworks Ziff Davis, δήλωσε πως καθώς οι περισσότεροι εργαζόμενοι δουλεύουν απομακρυσμένα αυτή την περίοδο, οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούσαν να διατηρήσουν τα επίπεδα της παραγωγικότητας και της απόδοσής τους υψηλά χωρίς τη βοήθεια τεχνολογιών όπως τα laptops, τα VPN και οι εφαρμογές chat και video meeting.Source link

Is your business effected by a COVID-19 / Coronavirus related Cyber Crime? 

If a cyber crime or cyber attack happens to you, you need to respond quickly. Cyber crime in its several formats such as online identity theft, financial fraud, stalking, bullying, hacking, e-mail fraud, email spoofing, invoice fraud, email scams, banking scam, CEO fraud. Cyber fraud can lead to major disruption and financial disasters. Contact Digitpol’s hotlines or respond to us online. 

Digitpol is available 24/7.

Email: info@digitpol.com
Europe +31558448040
UK +44 20 8089 9944
ASIA +85239733884

Write a comment:
*

Your email address will not be published.