Ο Ερυθρός Σταυρός και άλλοι οργανισμοί καλούν τις κυβερνήσεις σε συμμαχία για να σταματήσουν οι κυβερνοεπιθέσεις στα νοσοκομεία.

κυβερνοεπιθέσεις νοσοκομεία

Ο Ερυθρός Σταυρός (διεθνής επιτροπή), πρώην παγκόσμιοι ηγέτες και ειδικοί σε θέματα ασφάλειας υπέγραψαν πρόσφατα μια ανοιχτή επιστολή, η οποία τονίζει ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για να σταματήσουν οι κυβερνοεπιθέσεις σε νοσοκομεία και οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης γενικά αλλά και κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορωνοϊού. Η κατάσταση σε πολλές χώρες έχει βελτιωθεί, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλοί ασθενείς και τα νοσοκομεία πρέπει να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ανθρώπων.

Η κοινή δήλωση δημοσιεύθηκε από το CyberPeace Institute, έναν διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό που στοχεύει στην ενίσχυση της σταθερότητας στον κυβερνοχώρο. Η επιστολή έχει πάνω από 40 υπογραφές (επτά από αυτές ανήκουν σε άτομα με βραβείο Νόμπελ).

“Καλούμε τις κυβερνήσεις του κόσμου να λάβουν άμεσα και αποφασιστικά μέτρα για να σταματήσουν όλες οι κυβερνοεπιθέσεις σε νοσοκομεία, ιατροφαρμακευτικές και ερευνητικές εγκαταστάσεις, καθώς και σε ιατρικό προσωπικό και διεθνείς οργανισμούς δημόσιας υγείας“, ανέφερε η δήλωση.

Τα νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση λόγω του COVID-19 και αυτό προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Για παράδειγμα, έχουν πραγματοποιηθεί πολλές ransomware επιθέσεις που σταματούν τη λειτουργία κρίσιμων υποδομών σε νοσοκομεία για να πιέσουν για λύτρα. Ωστόσο, αυτό μπορεί να κοστίσει τη ζωή πολλών ανθρώπων.

Ερυθρός Σταυρός

“Βρισκόμαστε στη μέση της πιο επείγουσας κρίσης στην υγεία, στη σύγχρονη ιστορία, και αυτές οι επιθέσεις απειλούν όλη την ανθρωπότητα”, δήλωσε ο Peter Maurer, Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

“Πρέπει να αναλάβουμε δράση συλλογικά για να διασφαλίσουμε την αντιμετώπιση αυτής της απειλής”.

Τόνισε, επίσης, ότι σε πολλές χώρες τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης είναι “εύθραυστα” και ότι πολλές από αυτές πλήττονται από πόλεμο και βία. Αυτές οι χώρες και τα νοσοκομεία τους δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν και hacking επιθέσεις.

Η επιστολή καλεί τις κυβερνήσεις να συνεργαστούν μαζί με την κοινωνία των πολιτών και τον ιδιωτικό τομέα και να εργαστούν προς την κατεύθυνση διεθνών κανόνων που απαγορεύουν τις κυβερνοεπιθέσεις σε νοσοκομεία και οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης.

“Δεν ανεχόμαστε τις επιθέσεις σε υποδομές υγείας στον φυσικό κόσμο και δεν πρέπει να ανεχόμαστε τέτοιες επιθέσεις ούτε στον ψηφιακό”.

Ο Ερυθρός Σταυρός υποστηρίζει σθεναρά την ανάγκη για προστασία των ιατρικών υπηρεσιών και εγκαταστάσεων από κάθε είδους διαδικτυακές επιθέσεις, αναφέρει η επιστολή.

Την επιστολή έχουν υπογράψει και σημαντικοί παράγοντες στον τομέα της τεχνολογίας και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, όπως ο πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith, η CEO της Trend Micro, Eva Chen, και ο CEO της Kaspersky, Eugene Kaspersky.

Οι ειδικοί ασφαλείας έχουν παρατηρήσει πολλές hacking επιθέσεις όλο αυτό το διάστημα και πιστεύουν ότι θα πραγματοποιηθούν και πολλές άλλες.

Τα νοσοκομεία πρέπει να προστατεύονται επαρκώς και να χρησιμοποιούν ενημερωμένα συστήματα για να παραμένουν ασφαλή. Από την άλλη πλευρά, οι φορείς των επιθέσεων πρέπει να τιμωρούνται αυστηρά.Source link

Is your business effected by a COVID-19 / Coronavirus related Cyber Crime? 

If a cyber crime or cyber attack happens to you, you need to respond quickly. Cyber crime in its several formats such as online identity theft, financial fraud, stalking, bullying, hacking, e-mail fraud, email spoofing, invoice fraud, email scams, banking scam, CEO fraud. Cyber fraud can lead to major disruption and financial disasters. Contact Digitpol’s hotlines or respond to us online. 

Digitpol is available 24/7.

Email: info@digitpol.com
Europe +31558448040
UK +44 20 8089 9944
ASIA +85239733884

You must be logged in to post a comment.